Pages

Ads 468x60px

10 April 2013

MARBLE CHOCOLATE CHEESE BROWNIES



✿ assalamualaikum ✿


OKEYH!!!! nak bagitahu memang sedap sangat okeyhh...

saampai nadia makan jatuh kerusi hahaahhah (serius betul jatuh sakit terasa lagi nih ) 
aiyakkk maluuu
okeyhh tutup mukaaa hehehee
 
ok tutup story pasal tuh....
nak cerita pasal kek nih....memang sangat sedap
sebab akak staf kat tadika nadia dah buat kelmarinn
dan bawak bagi kitaowang makan memang superb
tengok gambar pun dah meleleh air liur so baik korang pun try buat
dari nadia tengok yang share dekat facebook tuh 
resepi nih datang dari blog cikepal so sorry kalau share tanpa kebenaran :D
meh tengok pic dia kat bawah nihh... n resepii

 
MARBLE CHOCOLATE CHEESE BROWNIES
Bahan2
250g butter(sya guna marjerin je)
1cwn serbuk koko
3bj telur gred B(sya guna telur omega)
1 1/2cwn gula castor
1/2cwn susu cair
1 1/2 cwn t/gandum*ayak dgn BP n SB
1 tsp baking powder
1 tsp soda bikarbonat
1 tsp esen vanilla
Cara2
1.Cairkan mrjerin. Dh cair msukkan srbuk koko. Kcau hingga sebati.tutp api n ketepikan.
2.handwhisk gula n telur. Msukkan ke dlm adunan koko td.kacau sebati.
3.msukkan susu cair n kcau sebati
4.msukkan tepung + BP + SB sedikit demi sedikit smbil kacau hingga sebati.akhir sekali msukkan esen vanilla n kcau rata.
5.pnaskan oven pd suhu 175 alas loyang 10 x 10 dgn grease proof paper. Biar kertas bjuntai pd dua belah yg btentangan supaya mudah mgeluarkan brownies.
6. Tuang adunan brownies td ke dlm loyang n ratakan. Tggalkan sedikit adunan utk mbuat marble di atas lapisan cheese nti.
7.bakar selama 20mnit mgunakan api atas bwh.

Bhn2 cheese
250g cream cheese
1 cwn gula castor
1bj telur gred B(sya guna telur omega)
Pukul cream cheese shingga gebu.msukkan gula n pukul lg sehingga sebati. Kmudian msukkan telur n pukul lg hingga sebati.

Slps 20mnit kluarkan brownies dr oven. Tuangkan adunan cheese n ratakan. Paipkan baki adunan brownies di atas lapisan cheese n lorekkan corak mgikut citarasa msing2. Msukkan semula ke dlm oven n bakar lg selama 15mnit atau shingga cheese msak. Biarkan sjuk sblum dipotong.

sumber nadia copy dari fb nih KLIK SINI 

SELAMAT MENCUBA

1 Comment:

e d r i n a . 피나 said...

sedapnyaaa..... *terus rasa lapar* hehe

Tolong Klik Saya :)