Pages

Ads 468x60px

10 December 2013

CARA DAPAT DUIT DARI IKLAN....

✿ assalamualaikum ✿
dah lama ketinggalan dalam dunia blog nih...
banyak benda yang dah tertinggal...
sampai nak edit blog TEMPLATE pun dah reti...
dah jadi masalah besar dalam hidup saya kalau dah tak pandai nak kodek sendiri...
padahal dulu siap ambil tempahan template blog lagi....ermmmm
untuk dapatkan template yang agak sesuai dengan nama baru blog saya..
saya cari and download yang sedia ada ja kat Pak Cik Google kita...
ermmmm mengeluh lagi... (okeyh saya tahu tak baik mengeluh) sabar... ^_^v
tapi alhamdulillah walaupun banyak yang ketinggalan... duit NUFFNANG saya sentiasa naik...
tiap hari akan ada visitor hasil dari seacrh engine GOOGLE datang view....
walapun blog nih dah bertahun tak buka.. rezeki ALLAH bagikan :) .....

so harini nak cakap pasal macam mana blog saya yang lama sangat-sangat tak update boleh dapat income lagi dari nuffnang....
bagi yang tak ada blog tuh dia tak tahu apa natang tuh nuffnag...
okeyh nuffnang bukan binatang dia adalah agensi mencari jodoh... eh bukan agensi pengiklanan
yang membayar kita apabila kita meletakkan iklan-iklan dari mereka...
contoh sila lihat di sebelah side bar saya....yang tertera

Apa Kata Klik Skali :)

 okeyh itulah iklan dari nuffnang yang memberi saya rezeki walaupun dah lama saya tak update blog nih...dah alang-alang tengok iklan tuh apa kata klik sekali hahahaha ^__^
okeyh mesti tertanya macam mana saya dapat visitor kalau dah tak update kan...
haaa ini tips yang memainkan peranan penting...
anda nampak dan bacakan post saya...tengok saya taip pakai bahasa ibunda seketul sebulat!! sesegi!! sepetak dan seangkatan dengannya...
okeyh untuk memperoleh visitor ke page kita....tolong baca tips yang HANIS ZALIKHA bagi nih...

Perkara yang harus dielakkan.Elakkan mengeja perkataan dengan ejaan pasar seperti MACHAM DAN PUNYE DAN CAKAB DAN DAN, OKAY DAH. Elak juga mengeja denganshort form seperti saya dieja sebagai sy, aku dieja sebagai ak, engkau dieja sebagai kau, eh itu takpe. Kenapa harus elak? Kerana tiada siapa cari bahan di Search Engine dengan menggunakan short form. Ingat, isi-isi dalam blog anda mungkin akan timbul di carian jika perkataan yang dicari terdapat dalam entri anda. Contohnya, I nak search lirik lagu Aku Cinta Padamu, takkan lah nak taip "Lirik Ak Cinta Pdmu".

okeyh tuh semua betul...takkan ada orang nak taip kat seacrh engine google aku menjadi 'ak' kan...
so harus belajar men 'skema' kan diri anda dalam gaya kuak lentang kupu-kupu dan gaya bebas dalam penulisan anda...
biar skema asal masyuk ^__^ .....
supaya senang pak cik google nak trace keyword yang diorang nak cari....
saya bercakap nih melalui pengalaman....bercakap ek berhenti berfikir sejenak...
tapi saya tak cakap saya menaip...okeyh abaikan...
so untuk membantu blogger2 baru adik-adik yang baru nak berblog amalkan petua tradisioanal nih..
dan bagi adik-adik blogger muda suci murni....jangan mengikut jiwa muda korang nak taip ayat yang akak sendiri pun nak baca macam kanak-kanak tadika riang yang baru belajar nak baca....sangat seksa lidah dan otak pembaca dengan ayat kreatif korang...

contoh>>>S4k17 PUL4k h471 k1T3...

berapa korang ambil masa untuk baca ayat yang simple tuh...sepatutnya ayat yang hanya boleh skali imbas ja baca dah take 3 4 5 saat untuk nak mengeja dan fahamkan..itupun kalau faham....
so faham-fahamkanlah diri anda... ok tuh ja nak kongsi...untuk post kali nih...


dan tahniah setahniahnya to my freinds blog dia dah maju dari saya...rajin engkau update kawan mesti masyuk banyak nenek nuffnag bagi... nanti murah-murahkanlah hati open table untuk kawan kau nih yer ^__-
so nak jenguk blog beliau bolehlah LOMPAT SINI...

sekain...sekain??? typo lah sekian terima kasih ^_^

1 Comment:

Mime MF said...

sekain terima kasih...haha mohon lawat banyak kali blog picisan aku...nuffnang pun still merangkak-rangkak lg..tu yg mintak tips utk earnings riban2 tu..:P

Tolong Klik Saya :)