Pages

Ads 468x60px

29 August 2011

UDANG MASAK MAMAK....nyummm nyumm nyummmm





Udang Mamak
Bahan-bahan
1 kilo udang

2 biji limau nipis - ambil jusnya
1 biji bawang besar - cincang
1 biji bawang putih - cincang
1 cm halia muda - tumbuk
1 batang serai - di ketuk
1/2 cawan air/stok ikan
1 susu besar sos tomato
1 sudu besar sos cili
1 sudu besar serbuk kari ikan - saya letak 2 sudu besar

1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
1 senduk gulai cili kisar
2 tangkai daun kari
4 helai daun pandan
Garam, gula serbuk lada sulah
Cara-cara

Perapkan udang dgn garam, serbuk lada sulah & jus limau untuk seketika.
Panaskan minyak, goreng udang hingga masak, ketepikan.
Dalam kuali berasingan, tumis bawang besar, daun pandan, daun kari hingga naik bau.
Masukkan bawang putih, halia, serai, serbuk kari & cili kisar, goreng seketika.
Masukkan sos tomato, sos cili, serbuk lada hitam, stok ikan, garam, gula secukup rasa, gaul sebati.
Last, masukkan udang, balik2 kan & tutup api.


NADIA DAH TRY BUAT MEMANG SEDAP K....AIYAKK TERLIUR SUDA..... *____*

SUMBER DARI>>> RESEPI UDANG MASAK MAMAK

26 August 2011

KAD RAYA UNTUK KAMU-KAMU ^__^


salam semua nadia nak ucapkan
SELAMAT MENYAMBUTHARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua yang mengenali nadia....n klau sepanjang kenal nadi
ada menda yang kamu-kamu tak puas hati nadia mintak maaf sagt2 k..
dengan ikhlas dan rendah hatinya....^___^ nadia amat mengalakkan sesiap
yangberminat boleh lah letak kada raya nadia lam koleksi kad raya kamu-kamu ^__^v....




24 August 2011

DOODLE AKU KAKU HAHAHAHAHA

KENPA KALAU NADIA LUKIS DOODLE SELALU NAMPAK KAKU
AIYAKKK NAMPAK SANGT TANGAN NIH TAK BERAPA SENI T_____T

12 August 2011

SAYA ADA BLOG TAPI SAYA TAK TAU MAHU UPDATE APA?????

salam semua....ada lagi ke orang mahu singgh blog nadia nih ek .....
nadia xtau la nak update apa....buntu terbnatut semua ada hahahahha
aiyakkkk sungguh susah....

http://amyafrica.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/10/No-Idea-Girl.jpg

08 August 2011

06 August 2011

GOSSIP PANAS.....ADAKAH ITU KHAIRUL FAHMI CHE MAT????

salam semua baru2 nih gempar kes putus tunang
pemain bola sepak kebangsaan kita KHAIRUL FAHMI CHE MAT
putus tunng....tapi bagi dia menafikan angkara orang ketiga




tapi gambar yang tersebar di bawah ini APAKAH???
adoiiii hmmm xtau nak cakp apa...siapakah yag harus disalahkan
hanya mreka ja tahu hehehehehe
jagan jadi macam memy n norman sudah
xmengaku-xmengaku last tegok??? ^__^v


 sumber gambar dikreditkan OH BULAN.....


TO ALL YANG APPLY CURSOR

salam semua...1st kali sorry sgt2 pada sapa yang apply cursor kat nadia
sebenrnnya perkhidmatan tuh dah lama dah vcayunk-cayunk semua
sekranag kaka nadia korang dah xbuat....mood malas bz semua ada heheehh
so harap sapa yang apply tuh...ada baca ini meseg yaaaa....
lagi pun sekrang dah bnyak tutorial yang ajakan cara nak buat
KLIK KAT SINI nak tempah blog pun boleh kat cini
blog tuan nya pun cantik sangat tauuu pergi lah tgk pergilah tgk hehehhhe
sekrang nadia dah stop ambik temphan....nnati bila dah ada mood baru buat plak
so sorry pada yang tempah n nadia terpksa bagi balik duit kamu-kamu
jagan lupa pergi melawat blog adik manis ni k
comel suka suka suka suka klik SINI

Tolong Klik Saya :)