Pages

28 March 2011

ARINI NADIA BUAT KUI PAU NYUM NYUM NYUM....

salam semua arini petang tadi nadia buat kuih pau
huhuhuhu lenguh tangan kot dok menguli tepung dia
sapa2 yang dh kawin..buat kuih pau boleh mengeratkan
kasih syang antra keluarga sebab...air tangan isteri meguli
tuh yang power hahahahha....walapun lenguh2 bagai tadi
tapi hasil dia awwww sungguh kenyang hehehe ^__^
meh negok kuih pau nadia ^__^
TERIMA KASIH TO MY COUSIN KAK LONG TOLONG KITA BUAT YER








SEDAP TAU RUGI SAPA TAK NAK NADIA JADI SURI RUMAH DIA
HAHAHAHAHA

27 March 2011

SAYA TAKDE MOOD NAK JOIN APA-APA GIVEAWAY CONTEST OR LUCKY DRAW

salam semua nadia nak mintak maaf k sesangat..
kepada sesiapa tag nadia apa2 GA..LD..ataupun CONTEST
nadia tak de mood nak join mana2 semua tuh sekarang
so harap maaf yer...sbb dah lama nadia sunyikan blog contest
memang nadia tak ada mood nk join...ermm so nadia
cuma nak mintak maaf jelah kat semua yang tag nadia
sorry sesangt k...

http://easyimsorryletters.com/wp-content/uploads/2009/06/ie28099m-sorry-letters2.png
picture google

26 March 2011

MALAM NI EARTH HOURS KAMU-KAMU PADAM SEMUA LAMPU K ^___^

http://hurting.files.wordpress.com/2009/03/earth-hour-blip.jpg

salam semua malam nih earth hours kan
so jom kita ramai-ramai tutup lampu
bermula 8.30 malam ni....sama-samalah kite
bergelap selama 1jamyer....
tu ja nak kasi ucap ^__^.....

FUN and CRAZY BLOG
MENYOKONG EARTH HOURS

25 March 2011

JOM KITA MAIN JAWAB TEKA DAN TEKI ^__^ JOM LAHH

soalan 1

Dalam byk2, Kain apa yang paling berat di dunia?

soalan 2

Soalan matematik, 2 apek tolak 1 nyonya jadi apa?

soalan 3

Kalau 1 + 1 = 2, jawapan lain dia apa?

soalan 4

Ibunya diurut, anaknya dipijak.

soalan 5

Sungai apa yang paling kurus di dunia?

OK SAPA NAK JAWAB LEAVE COMENT HEHEHE JAWAB-JAWAB
JAWAPAN ESOK NADIA KASI YER ^__^

eh kamu-kamu hadiah xde tau juz suka2 nih hehehe

BILA TANGAN SUKA LENGUH APA KAMU-KAMU RASA

salam semua selamat pagi JUMAAT ...hari segala hari
pagi nih tangan nadia lenguh lah nak on9 naip2 pun
macam xde mood aiyakkk..tangan nadia suka lenguh
kalau lenguh mak aiii tekanan....dia rasa macam mana
tak tau nak cita...kamu-kamu selalu lenguh takk
apa kamu-kamu buat bila lenguh,,nadia selalu lenguh dekat
lengan dekat pangkal bahu nih bawah ckit,,
pangil apa lengan ke hahahaah.....waaaaaaaaaa lenguh nihh
memang xselesa lah...nak kena cari minyak
yuyi cap limau..jap...T___T

http://2.bp.blogspot.com/_bkdrpfui6bU/TUmHeAU4yyI/AAAAAAAAA84/802ltTHbsQM/s1600/yuyi.jpg
sedapkan bau minyak nih ^__^
picture google


nota hati>>> lenguh tanagn nihh waaaaaaaaa

24 March 2011

TRAUMA ULAT DALAM NASI LEMAK....

http://www.healthychinesemealsrecipes.com/wp-content/uploads/2009/12/Nasi-Lemak.jpg

salam semua nampak tak..nampak tak...nampak tak....ayat nak kena lempang ^__^
nampak sedapkan nasi lemak kat atas....tadi nadia macam tulah
sedang asyik dok makan nasi lemak..dengan penuh semangatnya
tiba-tibaaa MAKKKKKKKK jumpa ulat dalam nasi lemak tuh...waaaaaaaaaaa T__T
terbantut selera nak makan... apa yang ada dalam mulut
kua balik *___*....aiyakkk macam mana dalama nasi ada ulat
ermmmm potong stim nak layan nasi lemak pagi nih....
mak cakap maybe beras dia lama kot sebab tuh ada ulat
yerke...beras xcuci ker??? ermmm tak tahu nak cakap apa
trauma ulat nasi lemak *__*

http://3.bp.blogspot.com/_mrFTEaCWKpE/SDvPODotAQI/AAAAAAAAACY/COFB7BvGIfI/S220/ist1_1858252_caterpillar_cartoon.jpg
sengeh ko yer ulat boleh dok dalam nasi lemak
nadi pagi nih dushhh

23 March 2011

Buat Duit Tanpa Tingkat Trafik [iPanelonline]

STICKY POST
TURUN BAWAH UNTUK NEW ENTRY



TAK PAYAH TUNGGU BE
TAK PAYAH KEJAR TRAFK TINGGI ^__^
BOLEH DAPAT DUIT



Kita sering dengar masalah daripada membe-membe blogger kita yang diorang payah sangat nak dapat BE... Sebab apa? Sebab trafik rendah... Nak main klik-klik kat churp2 dengan heartbeat pun kadang-kadang kena tipu... So, aku nak kongsi dan share dengan korang tentang penemuan baru aku ni... Tak perlu pun trafik tinggi-tinggi semua boleh join... Dan tak payah nak pasang banner ke apa ke... Mudah sangat...


Korang tau apa itu iPanelonline? Nak tau klik iPanelonline... Kat situ korang bole tau la sejarah dia... Nak dapat duit dari iPanelonline ni mudah ja... Ikut step ni..



REGISTER

1) Korang gi kat laman web iPanelonline..
2) Korang register macam biasa (macam nak buat email je)
3) Lepas korang dah register korang gi kat "Mata Saya"... korang akan diberi mata percuma oleh pihak iPanelonline sebanyak 50 ataupun RM0.50

MACAM MANA NAK TAMBAH MATA @ DUIT

1) Selepas 1 hari atau beberapa jam selepas tu korang akan terima 2 survey (bergantung kepada pihak iPanelonline)
2) Korang jawab survey tu dengan sejujur-jujurnya (perhatian : kalau korang jawab jujur akan menambah peluang anda untuk mendapat mata yang banyak...)
3) Pastu semak mata pada kolum pemberian... (contoh : 600 mata = RM 6.00)

MACAM MANA NAK TEBUS MATA JADI DUIT

Firstly korang kena ada akaun paypal dulu.... Sebab dia akan transfer mata menjadi duit kat akaun paypal korang... So, korang buat akaun paypal dulu...
1) Korang klik kat "Menebus Markah" pada "halaman saya"
2) Korang nampak gambar duit kan? Pilih amount yang korang nak... (minimum RM5 = 500 mata)
3) pastu ikut la dia punya arahan...

Ramai dah dapat duit dengan iPanelonline ni... Tak caye??? Rujuk bro kita ni... [Earncent.com]

Apa lagi... Jomla join...


p/s : rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari... Ahakss...

sumber nadia kutip kat blog>>>>SAIFUL NAZMI

CARA MENDAFTAR PAYPAL KAT SINI>>PAYPAL

WEB PAYPAL>>>WEB PAYPAL

NAK DAFTAR KLIK SINI K >>>DAFTAR

NADIA DAH DAFTAR MEMANG BETOL BEST ^__^
PROGRAM NI TAK MENGGANGU IKLAN NUFFNANG KITA
SEBAB TIADA SEBARANG IKLAN PERLU DI KLIK ATAUPUN DIPAPARKAN
CUMA MENJAWAB SOALAN SAHAJA ^__^

22 March 2011

MACAM MANA NAK HILANG DOUBLE CHIN aka DAGU BERLAPIS ^__^

salam semua nadia mahu nanya nih
macam mana nak hilangkan double chin ek
nadia tgk macam makin nmpak lak double chin nadia nih
waaaaaaaaaaaaaa itu menunjukkan nadia semakin
bertambah berat ke??? huauahuahuahua aiaykkk tekanan
bila tengok cermin nampak double chin nih T___T
ermmm sapa tahu macam mana nak hilangkan double chin nih

http://www.magazine.ayurvediccure.com/wp-content/uploads/2009/08/doublechin.jpg
baby double chin orang tak heran sebab cumil

kalau oarang tua????


http://www.kevinneeld.com/wp-content/uploads/2011/01/Britney-Spears-Double-Chin1.jpg
ahhaha ok lagikan britney nih kalau macam nihhh



http://www.grimmemennesker.dk/data/media/1/double-chin.jpg

arghhhhh tidakkkk cian dia nih kan aiyakkk macam mana nihhhh
nak buangg waaaaaaa T____T

sumber picture GOGGLE ^_^

DOODLES SANA SINI AIYAKKK

salam semua mesti semua muka yang melekat depan nih
lepas lunch kan kan kan hehehehhe...senang hati lah tuh kan
sebab perut dah kenyang ^__^
ok sekarang nih kan nadia tengok bnyak orang cipta doodles kan
pandai diaowang buat nadia kagum dengan orang-oarang ini

>>> PUTERI KATEK
>>> CIK BULAT
>>> WAN HAZEL
>>> AKAK WANSTEDY

banyak lagi kot tapi nadia tak backlink kat blog dioawang
sebab tak tercari lak link dioawang heheheh ampun yahhh.....
comel doodles diaowang create memang pandai
tapi tadi nadia baru terjah blog THE PINK GAJAH STORY
pasal sapa2 yang selalu ambik doodles kat web marionette-.tumblr
nadia sebenarnya xpernah ambik doodles kat citu
tapi terpanggil nak share jugak..sebab si pencuri xreti nak mengaku
slah n mintak maaf malah marah2 balik tuan owner tuh
aiyakkk xmalu betol lah kan manuasia itu...
kalau nak tahu boleh lawat kat blog ADIK RYNA NIH k
ermmm sapa2 kalau dah ambik tuh kasilah tahu
minta izin dulu...kan kan kan
lepas nih nadia nk buat space for kreditlah
macam kreadit to google selalunya sebab bnyak picture
search memalui goggle image hehehe so xdelah orang kecik hati snagt kan
bila nama dioawang dikreaditkan kan kan kan....^__^

TAHNIAH PADA MUHAMMAD AMIRUL MUNIR AZLIN

BIODATA

NAMA PENUH :MUHAMMAD AMIRUL MUNIR AZLIN

TARIKH LAHIR : 14/07/2001

ALAMAT : NO 10, LORONG JATI 67C, TAMAN BANDAR BARU,
SUNGAI LALANG, 08000 SUNGAI PETANI, KEDAH


tahniah pada adik Munir ..kerana telah menjuarai
pertandinggan ADIK-ADIKKU MUSIM 2
adik Munir nih memang berbakat sungguh kan...
cara dia nadia tengok memang nadia respect...
yang buat bangga tuh...adik nih kelahirannya anak kedah huhuhu
bangga lah kan...orang negeri cek nih...^___^
kecik2 dah berbakat besa...dan
TAHNIAH JUGAK KEPADA SEMUA PESERTA
sejuk hati parent diowang dapat anak2 macam nih
semoga adik2 kita nihh..berterusan memiliki akhlak
macam nih moga2 amin.....


http://www.islam.gov.my/sites/default/files/adik-adikku_mep_004.jpg
TAHNIAH PADA SEMUA YAAHHH
ADIK ADIK MEMANG BERBAKAT ^__^

MOOD MAHU STOP BERBLOG...awas entry nih untu hati nadia ja!!!!jangan baca kalau nk muntah ^__^

salam semua dua tiga hari nih xtengok nadia blog nih
agak bz entry pun autopost n xbnyak lak tuh aiyakkk
rasa2 macam nak stop berblog dah huuhuhu
ermmm idea tak de..mood malas...jiwa kacau...kuikuikuik
kacau lah sangat..arghhhhhhhhh...nak keja and the same time
rasa tkut aiyakkk besa2 pun takut lagi....
ermmmmm nk megeluh panjang jap
hhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


http://3.bp.blogspot.com/_PcTb3rhHUU4/TSMXPSrI6LI/AAAAAAAAAMY/EZkpBkXykmE/s320/gile1.jpg

TAPI ORANG SELALU KATA
ORANG YANG BERJAYA SENTIASA MENCARI JALAN
ORANG YANG MALAS SENTIASA MENCARI ALASAN KAN KAN KAN ^__^

NADIA MACAM TERGOLONG DALAM NO 2 JA HAHAHAHAHA

21 March 2011

PAGI-PAGI MEH SENAMAN MUKA....TRY BACA MEST KAMU-KAMU GELAK ^___^ PART 2

KISAH 1

Nak tahu? Tahun lepas aku masuk kelas spoken english. Masa sesi pengenalan bersama penjaga/waris, lecturer english tu tanya kepada semua, siapa di sini yang speaking di rumah? Makcik beberapa selang sebelah aku ni dengan bangganya angkat tangan. Mula-mula agak impresif jugakla sebab dia sorang jer yang angkat tangan.. tapi tiba-tiba anak pompuan dia tanya.. "Bila masa mak cakap omputih kat umah?" DEMYUH

KISAH 2

Nak tahu? Ada satu minah kerja tol kat Subang ni aku cukup admire. Cun gila. Satu pagi tu, kebetulan lane aku nak bayar tol tu, dia yang jaga. Aku pun serahkanlah tiket tol dgn duit pada dia sambil tersenyum. Tapi pagar tol tak naik-naik lagi. Bila aku toleh kat dia, dia tersenyum dan kata "Bisness kad Cik ni untuk saya ke?" Rupa-rupanya saya tersalah bagi kad bisness aku. Malunya aku. DEMYUH

KISAH 3

Nak tahu? Selipar jepun yang aku baru beli kene tukar dengan selipar jepun (jenis yang sama) yang lagi buruk time sembahyang Jumaat minggu lepas. Yang haramnya.. mamat yang tukar tu selambak jer sarung selipar jepun baru aku depan-depan aku dan terus jalan tanpa rasa bersalah. DEMYUH

KISAH 4

Nak tahu? Malam tadi aku ada blind date. Sungguh sopan lelaki tu sampai nak batuk pon ambil sapu tangan tutup mulut. Aku dah bayangkan saat-saat indah bersama dia hinggalah sekumpulan bapuk datang dan berkata: "Eh eh, sejak bile kau dah tobat ni?" DEMYUH

KISAH 5

Nak tahu? Jiran aku datang melawat aku sekeluarga semalam. Dia tak percaya bila isteri aku kata yang umurnya 35 tahun. Jiran aku kata muka isteri aku baby face tapi bila jiran aku pandang aku dia kata "untung hang ni.. dah berumoq tapi bini hang nampak muda." Padahal isteri aku tua 4 tahun daripada aku. DEMYUH

20 March 2011

SEGMEN KHAS UNTUK KAMU-KAMU NAK TAG NADIA N FOLLOW

MELEKAT KAT SINI BEBERAPA HARI ^__^

TOLONG AMBIK PERHATIAN!!!!

salam semua kali nih entry nih khas nadia buat untuk
sapa2 nak tingglkan TAG kat nadia
sebab nadia kadang2 terlupa nak buat
nanti kecian kamu-kamu cakap nadia belagak lak
tak nak ambik tag...kadang2 nadia bukan tak nak ambik
tapi terlupa sebab dlam2 blogwalking tuh
nadia dok asyik2 baca entry kamu-kamu
kadang2 pergi cam tuh ja aiyakkk teruk sungguh nadia kan
LAGI SATU ENTRY NIH KHAS UNTUK SAPA YANG
FOLLOW NADIA N NAK SURUH NADIA FOLLOW BACK
nadia tak kisah kalau nak suruh follow balik
tapi tinggalkan link kamu-kamu kat cini k
nadia bukan sombong cuma kadang2 tu terlepas pandang
so memandangkan nadia tegok kadang follower naik kadang tu
turun so nadia perlu buat sesuatu
maka terhasillah entry nih
ok lepas nih sapa yang nak tag nadia
klik kat gambar nih k nadia akan letakkan
picture nih kat bahagian sidebar atas kotak shoutmix tuh
so sapa nak tag ke nak suruh follow ke tinggalkan comnt kat cini tau
ok harap membantulah dengan cara kali nih
kepada semua yang tag nadia sampai sekarang nadia xbuat
nadia mintak maaf k sory sesgt tau ^___^

JANAGN LUPA TINGGAL COMMENT KAT ENTRY NI !!!!!

Photobucket


SAPA NAK ICON COMEL MEH NADIA GTAW KAT MANA

salam semua ahad arini nadia tak tahu nak update apa
so cuma nak share dengan kamau-kamu mana
untuk daptkan icon cumil cumil macam kat bawah2 nih
sebab ada artu ada oarang tanya nadia lupa lak sapa ^__^
nadia selalu ambik icon2 cumil nih kat SINI lah
so lepas nih sapa nk cari cion cumil boleh lah godek kat ctu
walapun ramaia dah tahu tapi nadia nak kasi tahu jugaj ^__^







update sambil layan cite korea
FULL HOUSE
xjemu lah tengok cite nih hehehhe

19 March 2011

KAMU-KAMU TAHU KE DIA NIH SAPA??

salam semua sebanrnya malu nak ngaku
tapi nagaku jugaklah..nadia baru tahu sebenarnya dia nih
adalah adik maya karin..tu pun dah bnyak kali tengok
iklan loreal tuh tapi baru 3 hari lepas perasan
yang diowang tulis kat bawah tuh nama dia
n bila tengok dia tulis IRINA adik maya karin
hahahaa lawa lak sebab nadia ni xsuka sngt ambik tahu
pasal artis2 nih....hehheeh comel jugak adik dia
awwww meh tengok comel lah kan kan kan

http://i965.photobucket.com/albums/ae131/rotikaya/Screenshot2011-02-17at91739AM.png

http://i965.photobucket.com/albums/ae131/rotikaya/Screenshot2011-02-17at91800AM.png
pictrue pak cik google ^__^

BILA JERAWAT TUMBUH DIMUKA TEKANAN BERTAMBAH-TAMBAH

salam semua arini tak ada idea nak update blog
pasal jerawat pun jadi keja hahahaha
nih nakk share cikit nfo pasal jerawat meh kita tengok


Punca jerawat.

  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.

Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa bersih dan sihat. Tetapi sesetengahnya boleh menjadi teruk dan kronik.


Petua dan cara menghilangkan jerawat dan mengurangkan masalah darinya.

  • Bahan paling mudah untuk mengeringkan jerawat adalah krim yang mengandungi Benzoyl peroxida. Dalam kepekatan 5 atau 10 peratus ia mengering dan memudahkan sumbatan liang minyak tanggal. Kesannya boleh dilihat dalam tempoh empat hinga enam bulan.
  • Basuh kulit setiap hari tapi jangan terlalu kasar atau kerap.
  • Gunakan pencuci kulit muka yang lembut dan air. Pencuci yang mengandungi granule boleh juga digunakan.
  • Cuba elakkan sauna muka kerana ia mungkin menjadikan jerawat bertambah teruk.
  • Jaga pemakanan anda. Elakkan makanan yang mungkin membuat jerawat lebih teruk. Setiap orang mempunyai alahan kepada jenis makanan yang berlainan dari orang lain.
  • Dapatkan rehat yang cukup kerana jerawat mungkin timbul dari perasaan tertekan, ber masalah dan badan yang letih.
  • Memakai pakaian bersenam atau harian yang longgar. Memakai pakaian ketat, tudung atau headband ketat dari kain yang tidak meresap peluh menambahkan pengeluaran minyak dan risiko jerawat dari kulit berminyak.
  • Pilih fesyen rambut yang tidak terlalu menutup wajah dan jaga rambut supaya tidak berminyak yang biasanya datang dari kulit kepala yang kuat berpeluh. Penggunaan bahan penjagaan rambut berminyak harus dielak. Ikat rambut ketika tidur supaya tidak menutup muka.
  • Guna mekap muka berasaskan air. Beli mekap yang "noncomedogenic" atau "nonacnegenic".
  • Basuh mekap sebelum tidur. Jangan terlalu banyak menggunakan pelembab kulit muka terutamanya waktu malam.
  • Elak cahaya ultra ungu matahari atau lampu. Pendedahan yang melampau atau lama merosakkan kulit dan lapisan kulit akan menjadi tua premature dan menutup liang sebum.
  • Jangan picit jerawat kerana ia akan menambahkan radang pada kulit dan kulit akan menjadi berlubang dan berparut.

Rawatan Untuk Jerawat.

  • Liang yang tersumbat harus dibuka.

    Ini boleh dilakukan menggunakan produk jerawat yang membuang lapisan atas kulit seperti asid glycolic (alpha hydroxy acid-AHA, poly hydroxy acid-PHA), asid salisilik, benzoyl peroxide atau retinoic acid dalam bentuk cream, lotion atau cecair. Selain menghilangkan jerawat baru, penggunaan berterusan boleh juga menghilangkan parut jerawat.

  • Mengurangkan jangkitan bakteria.

    Menggunakan ubat antibiotik "oral" seperti tetracycline, erythromycin boleh dimulakan jika rawatan awal untuk jerawat tidak berkesan. Antibiotik dalam bentuk krim seperti clindamycin dan lain-lain boleh digunakan untuk menghilangkan jerawat yang baru jika tidak mahu menggunakan ubat antibiotik "oral".

  • Mengurangkan aktiviti kelenjar minyak.

    Ia boleh juga dilakukan untuk merawat jerawat. Ubat yang biasa digunakan adalah seperti estrogen dan isotretinoin.

SUMBER >>> http://greenteacolostrum.com/jerawat-tips-petua.html

YA ALLAH NADIA BERJAYA ALHAMDULILLAH......

salam semua, nadia semalaman tak on9 tau
sebab kes virus nazak gilew kat laptop nadia
ingatkan dah nak melayang dah duit nadia
sebab mesti kena format laptopkan
kalau selalaunya virus menyrang..byangkanlah
nadia xboleh buka tenet buka kejap dalam 2minit ja
pastu dia akan jem kalau nak on9 lagi restrt balik
bayangkan macam mana...T___T lepas tuh lak
nak buka file paint ka adope ka memang tak boleh langsung nih
pastu nak SCAN pun tak boleh..BAYANGKAN LAH
bertapa tenatnya laptop nadia....TADI semalam
nadia dok fikir macam manalah nak buat
nak format laptop sendri memang tak retilah
lepas tuh try cari kat youtube kununya nak blajalah
nak format laptop sendri hehehehe.....tapi malang lah nasib
video dia tak boleh nak tengok dia jadi hitam semua video tuh
so fikir lagi....lepastuh baru teringat nak search kat tenet
macam mana nk remove SYSTEM TOOL yang menyerang tuh
n nadia pun taiplah kat yahoo search HOW TO REMOVE SYSTEM TOOL
n jumpa lah web nih http://www.2-viruses.com/remove-system-tool
so bacalah walpaun BI nadia mang fail hahahhaa
n try apa dia suruh buat SO HASILNYA ALHAMDULILLAH
selamat duit nadia n virus tuh pun boleh remove dengan succesnya
NADIA SUNGGUH SYUKUR NIH GILEW HAPPY.....
sebab mang dalam hati dok pikir bis lah my laptop
kena format...T___T...tapi nasib nadia pernah diajarkan oleh my ex
kalau nak apa2 cari kat pak cik YOUTUBE so sedikit sebnyak
dapat membantu nadia jugak tq yahh WETFUSION
ajaran yg awk kasi saya dapat manfaatkan sampai sekarang ^__^

18 March 2011

BENDA INILAH YANG BUAT MY LAPTOP LINGKUP WAAAAAAAAAA T____T

SALAM SEMUA TAK NAK CAKAP BANYAK
HATI BNYAK SEDIH MAY LAPPY
WAAAAA SAKIT TENAT SANGT AKIBAT ASYIK KUA
NATANG NIH NADIA ADA DAH CITA TADI KAT SINI

INILAH MENDA YANG ASYIK KUA N
BUAT MY LAPPY SAKIT TENAT SEARANG
NASIB DOK UMAH MY COUSIN BOLEH UPDATE JAP
WAAAAAA CIANYAA NADIAA




TEGOK SNAP PAKAI HP CAMERA SEABB TAK
BOLEH BUAT APA DAH KAT MY LAPPY WALAUPUN
NAK PRNT SCREEN TAU
TENGOK BETAPA TENATNYA LAPPY DIA
MOOD SEDAY....

APA KEJADAHNYAAAAA INII !!!!!!!!!!!

SALAM SEMUA
LAPTOP NADIA DISERANG VIRUS APE NIH
DESKTOP NEK SEMUA BIRU PASTU DIA TULIS

WARNING
N BLA BLA BLA BLA

PASTU DIA NEK SYSTEM TOOL
SYSTEM TOOL TUH MACAM DIA SCAN TAPI DIA
TAK BOLEH NAK REMOVE TAU NIH
NIH MACAM KENA VIRUS JA NIH WAAAAA
TAK BULEH BUKA PAINT PUN NAK PRINT SCREEN
NADIA NK SCAN PAKAI ANTIVIRUS YG ADE TAK BOLEH
ASANYA DARI EMAIL NADIA BUKA TADI
KURANG AJAQ NYAAAAA SAPA YG KASI
NADIA LAK BUDU BUDU NIH PERGI BUKA TENGOK
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

http://www.21stcenturymed.org/sad-face.jpg

MEMANG TREND KE SAJA KE OR APA EK ????

salam semua dewasa ini sering kali nadia
melihat ramai blogger yang suruh buat request
kalau nak masuk bloglist diowang
ayat mula2 macam KARAM SIGH WALIA tak hahahaa
okeyh2 serius2...ehem ehem ok ni nadia nk tnya nih
pasl bloglist sekarang kalau nak masuk
memang kena request ek...
kenapa cam tuh yer..sebab penangan ben ashaari ke???
kalau abg ben tak buat agak2 blogger lain buat tak?? huhuhuh
tak lah dah jadi macam trend lak sekarang nih
bnyak nadia tgk macam tuh...ermmm nnti mesti kena kondem
kalau nadia cakap macam nih....
ayatnya ialah ^___^ kalau sesebuah blog tuh dia minta
sapa yang nk letak link kat blog dia..kira dia
sebenanrnya bukan lah suka terjah blog kita pun
tapi disebabkan kita yang suruh taruk!!!
macam tuh la kan betol tak fikir balik!!!
ataupaun takut nnti ade yang kecil hati
so dengan cara nih bolh bntu jugak dari kecikkn hati
follower kita..ermm logik jugak alasn nih....
nak tnya sebenanrnya...pasal bloglist nih...
seriusly nadia xpernah minta blog nadia dibloglist kan dah
selpas nadia buat tok blog abg ben artu....
sapa suka my blog bolh bloglist kan kalau tak suka
tak payah datng terus huahuahuahua senang ja ^__^
so apa segmen abg ben buat pun nadia dah xjoin
sebab nadia buat blog rasa untuk
nak sharing apa nadia suka...ja
sekarang pun trafik nadia mang sikit ja 100 lebih ja kadang2
so kat cini kenapa perlu request for bloglist yer
tak dinafikan jugak ..sedikt sebnyak mmbntu lah siapa
yang dilistkan...tapi tulah nadia cuma nak tnya jer
MEMANG TREND YER hehehehehe..boleh tak nadia buat jugak hahahha
tapi macam xde yang akan request hohohoho
tgk my blog xde bloglist..bukan xsuka terjah blog orang
tapi nanti macam nadia cakap lah ade kang yang terasa lak kan kan kan

PENTING KEPADA SAPA YANG UBAH KELAJUAN FACEBOOK

PENTING KEPADA SAPA YANG UBAH KELAJUAN
FACEBOOK!!!!!!!!!


salam semua semalam nadia ade publish
pasal untuk lajukan fabook kan kat SINI
so ade kawan2 kita bertnggungjawab seperti
Gen Fujita n aMyErInAiMiE
mmberi tahu pasal kes nih so sapa yang dah buat
cepat padam balik takut nnti jadi apa2 lak kang
susah jenuh nadia kamu-kamu hentam ^__^
ni adalah hasil dari blog MATT21 Gen Fujita yang kasi
http://matt2001my.blogspot.com/2011/03/truth-about-ip-2031068566.html
so sila baca kat bawah nih.....

Truth about IP 203.106.85.66

Recently there is this IP sharing in Facebook...
Saying that I will increase your Facebook speed, bla bla bla..
Yes! I fall for it! It didn't increase my Facebook speed AT ALL!!
Until someone shared this..

203.106.85.66 Whois

inetnum: 203.106.85.0 - 203.106.85.255netname: AKAMAI-CYBERJAYA-TMNETdescr: AKAMAI CYBERJAYAdescr: KUALA LUMPURcountry: MY
admin-c: KHMA2-AP
tech-c: KHMA2-AP
mnt-by: TM-NET-AP
status: ASSIGNED NON-PORTABLE
changed: 20100729
source: APNIC

route: 203.106.64.0/18descr: TMnet route object
origin: AS4788
mnt-by: TM-NET-AP
changed: 20090223
source: APNIC

person: Khairil Hakim Mustafa Alsafri
country: MY
address: Level 44 North Wing Menara TM, Kuala Lumpur
fax-no: +6-03-22402869
phone: +6-03-22403154
e-mail:
nic-hdl: KHMA2-AP
mnt-by: TM-NET-AP
changed: 20100729
source: APNIC

this is a proxy server from Cyberjaya, Wilayah Persekutuan and is actually under ACER SALES & SERVICES SDN BHD, so friends please do not do any modification. If you do so, when log out facebook will occur cannot reach the facebook or maybe other proxy server websites, so please delete it and spread this notes to your friends... thank you
I not sure what happening, but this IP seem suspicious...
I deleted the IP, seem it not helping at all..
Safest is going back to default...
Hopefully you guys share this out, just don't change anything!! =]


BERINGAT SEBELUM KENA ^__^

17 March 2011

NAK BAGI FACEBOOK CEPAT TAK??? MEH NAK AJAKAN

salam semua semenjak dua menjak nih
nadia mang tekanan dengan facebook sebab lambat
tapi stelah ade rahsia ini mang laju ok
bak kata bunkface
LAAAJU..BRO ....^___^
so meh kita buat bagi laju..

http://1.bp.blogspot.com/_5SC6JF4-UyE/TPkGKRtz4FI/AAAAAAAAAFg/tilhHlie4Gc/s1600/speed.jpg

MULA-MULA KITA


1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\
2. Buka “hosts” file dan klik pada Notepad

3. Kemudian tambah nombor ni kat bawah sekali:

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

nak copy tekan ctrl+c k ^__^

4. Klik Save. Kalau “Access Denied” Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save, Pastu replace dekat folder C:\Windows\System32\drivers\etc\

MEMANG LAJU NADIA DAH TRY
SUMBER DARI SI CANTIK MANIS
ZATUL FAHIMA

LAGI KES BUANG BAYI KALI NIH TANPA TANGAN KAKI DAN ALAT JANTINA T___T

salam semua tdi tegok tak berita terkni
pkul berapa entah yang kes buang bayi tuh
bayangkan lah bayi tuh ditemui dengan ngeri ok
tanpa kaki tangan n alat jantina dia
disebabkan dimakan oleh binatang mybe anjing la kot
ya ALLAH siapa yang sanggup buat macm tuh
kalau tak nak pun babay tuh g lah jual
sekurang-kurangnye dia selamat di bela orang
yang mahukan anak
bukan mnglakkan tapi kan
lebih elok dari jadi macam tuh
kecian nye nadia dgar tergamak diowang buat mcm tuh
sah2 mereka disisi ALLAH sekarang orang yang berbuat demikian ????

meh layan gamabo anak2 buah nadia ^__^




kan Best dapat tgk diowang ketawa riang cam tuh ^__^

COMEL DAH MATI.....T___T

salam semua tadi g blog PUTERI KATEKtegk entry dia cita
arnab dia dah mati...nadia pun artu ade cita kan nadia g beli
arnab kat SINI.... semalam baru nadia tahu yang
comel kelabu dah mati jugak waaaaa seday nadia
sebab nadia yang pilih arnab tuh tau
arnab nih pak cik tuh dah pesan tak boleh sagt pegang dia
adik ipaq mmbe nadia suka main pegang dia
cian comel kelabu T__T



nilah comel kelabu tuh dia pndai ok berdri wat aksi comel
wuuuuu seday lagi T___T

16 March 2011

ORANG KATA FBOOK NAK TUTUP DAH MALAM NIH!!!!

salam tadi nadia tgk kat dashbord jumpa entry so nak share lah
kepda owner jagn marah yer nadia juz nak shre je ^__^
meh tgk apa yang owner blog tuh cita

Akaun Facebook akan ditutup bermula malam nie....

Betul ker koram akaun FB akan ditutup bermula malam nie????
IEB ada dapat private chat dari kenalan IEB....
Koram tengok pic kat bawah nie key....
sila klik untuk tumbesaran maksima

SUMBER NADIA AMBIK SEKETUL SEBULAT DARI BLOG
ISTERI ENCIK BARD

YES AKHIRNYA NADIA DAPAT JUGAK VOTE MENGATAKAN NADIA SOMBONG ^__^

salam petang semua....nadia suka kan nak ngadu
kuikuikuikui biaqlah kan...nadia punya suka lah
artu nadia wat entry pasal poll yan orang cakp entah apa-apa
arini nadia berjaya dapat poll sombong walupun satu ja
(ehh satu japon tapi kecoh sampai buat entry budak nih ^_^)
hahahah bermakna okeyh bagi nadia...sebab nadia aa macma boleh teka
kalau betollh kan nadia teka budak itu...
so nadia nak tnya lelaki nih kalau kita mintak tolong dia
dah selesai tolong tuh kita dah ucapkan
terima kasih n dia macm tak stop takat tuh
dia suka nk lebih...bals2 msg n bla bla bla lah...
kalau tak layan terus orang laki nih selalu mula lah
cakap awek tu smbong n ade lah menda yang dia xpuas hati kat kita
n bnyak lah dia nmpak diri kita nih menda tak elok
betol tak awek2 cumil kat lua sana apa nadia cakap
nadia cakp dari segi penglaman lah xde nk reka2 cita
so kat cini nadia nk tany kenapa lelaki berprangai macam tuh
nadia tau xsemua tapi ade kan macam nih kalau takde
mesti nadia xde pengalaman nih kan ^__^


ps......mybe dia ada baca entry NIH sebb tuh dia vote nadia blik sombong kan ^__^ kuikuikui

KEPADA PENGANJUR CONTEST KE GA KE APA KE SILA BERJAGA-JAGA SEMASA MENRIMA EMAIL DETAIL PEMENANG!!!!!!

salam semua artu nadia ade announce sapa yang
menang contest nadia nih dahh..tapi baru akak nida yang kasi detail
nadia kalau bolh nak bank in sekali das lah kan
sebab nadia tak buat trnfrs on9..so kena kua
jadi kalau yang lain xbagi detail so nnti lambat lah
nadia kasi wang hadiah kamu-kamu itu..
artu ada sapa entah anta email kasi no fon n cakap line maxis
tapi detail apa pun xbagi...salah seorang pemenang ke
ataupun orang saja yang nak MENIPU!!!
sebab bila nadia tany balik ni spa tak de respon pun
pelik nadia...pernah sapa yang yang kena tipu
semsa nak bagi hadiah...macam ade pihak lain yang
tak menang ke or dia tak terlibat pun tapi dia ambik kesempatan
kasi detail suh kita topup or mauskkan duit kat dia
ermmmm bila pk balik bahaya jugak cam tuh kan...
sebab nadia pelik lepas nadia tnya dia...sapa
dia tak balas2 dah email nadia tuh...ataupun
memang antara pemenang nadia ermmmm terpikir sekjap
prnah ke jadi kes tipu macma nih......
kalau betollah si pengantar email yang nadia tuh adlah palsu
nadia asa kes sebgini perluu lebih berhati2
sebab kadang2 nama blog kita lain kan
nama email lain....so si penggur pun xhiraulah sebab pk mybe
nama kat blog lain kat email lain
padahal sebanrnya orang tuh nak tipu si pengnjur
mybe dia ambik link pemanng n cakap dia adalah pemng
ermmm macma mana nadia nak terangkan ek

TAPI KAMU-KAMU PAHAM TAK APA
NADIA CUBA NAK GTAW NIH!!! ^__^

nadia memang fail bab2 karangan nih
sebb tuh kalau persan entry2 nadia pndek2 ja heheheh
dua tiga hari ni je nadia tgk blik pnjng2 palak naip
sebab berkaitan luahan kot kuikuikui


so kepada pemenang nadia sila kasi jugak email kamu-kamu kat nadia
sebagai bukti kamu betul2 pemenang takut jugak nadia
nnti dah bank in tgk2 pemenang yang sebanrnya baru
bagi detail tapi kita dah kasi duit kat orang lain
ermmm bagi kamu-kamu kalau betul kes nadia tuh
ada orng cuba nak tipu apa patt kita buat ^___^

http://canadianrestaurateur.files.wordpress.com/2010/02/fraud.gif

BAGI PEMENANG NADIA
NADIA AKAN TUNGGU SEHINNGA ARI KHAMIS NI JA
KALAU
TAK DE SEBARANG RESPON JUGAK
NADIA AKAN CARI PEMENANG LAIN K

SEBAB DAH BAPE HARI NADIA ANNOUNCE
SO JANGAN MARAH NADIA K ^__^

SIAPA BOLEH TEKA VIDEO APAKAH INI

salam semua selamat pagi...pagi ni ade cerita pocoyo tak huhuhu
nadia jarang tgk cita tuh so xtau ada ari apa
tiba2 teringat cartoon cumil pocoyo tuh
cartoon tanpa suara..tapi semua orang tgk boleh paham kan ^__^
owhh lari lak tajuk..semalam nadia dok kodek2 video2 lama
tiba2 jumpa video nih...so cer cube teka apakah yg kodek2 tuh ^__^
saja nak senda pagi kuikuikui ^__^


teka jagn tak teka ^__^

15 March 2011

TAK PE NADIA TERIMA JA APA ORANG NAK NILAI BLOG NIH!!!!

salam semua..dah tgh hari sudahh...
nadia baru lepas makan br1st huhuhuhu...sepatuttnya dah lunch
tapi ambik pakej...ni entry kali nih saja ja nadia nak pesan
kamu-kamu nmpak tak kat side bar atas sekali
nampak??? haa ade nampak tak poll untuk entah apa apa
nadia perasan tau..setiap kali nadia buat entry luahan
mesti akan meningkat hahahahaha
nadia seriusly tak marah
nak marah buat apa la kan...pndangan orang terhadap kita
kalau tak nadia tak taruk lah suh poll kan kat ctu
tapi lakan bagi yang poll kat ctu entah apa apa tuh
nadia harap sangat kamu-kamu jagan datng lagi blog nih
bukan apa sebab tak mau lah nnti datang lagi blog nadia
kamu yang dapat dosa..sebab apa nadia cakp cam tu
sebab bila kamu datng cini,n kamu tak suka blog nadia
so secara autonya mulut or hati akan kutuk my blog
so tak ke dapat dosa kering cam tuh kan kan kan....
disebabkan nadia sayang kamu -kamu semua n tak kamu-kamu
dapat dosa kering so silalah jagn datng lagi k ^___^
of cos kita sebagai manusia xdpat nak puaskan hati semua orang
macam nadia..kalau nadia xsuka blog sapa2 nadia xpegi
walaupun tgk tjuk entry dia meletop2...haaa pengakuan nih ^__^
so spa yang undi lagi sila klik kat side bar tuh
dan sememangnya NADIA TA KISA....^__^


SO PEACE

KAMU-KAMU PERNAH JUMPA BLOGGER YANG SOMBONG????

salam semua...tajuk agak2 pas ni ade orang nak
kondem nadia tak hohohoho.....
nadia tak tahulah kan pengalaman kamu-kamu
macam mana sepanjang berbloging nih...
tapi sepanjang nadia berblog nih..nadia sungguh2 heran
HERAN!!! NAPA LAK KAN!!!
nadia heran antara2 blogger2 yang seangkatan negeri dengan nadia
diowang lah yang paling nadia asa sombong
nadia tak tahu napa...nadia teruk sgt ka
malu nak ngaku orang negeri ^___^
bukanlah semua tapi ade lah dua tiga ketul
manusia manusia itu...nadia tak tau lah
memang diowang nih layan orang2 famous ja ka
ataupun nadia nih ada silap kat diowang mana2 kan
sebab seinggt nadia lah blogger nih kan
pertnyaan nadia dia xpernah jawab tak tahu napa
sebab terlepas pndang ka ataupun sebab nadia nih hnya
blogger yang tak fomous yang terpinggir dan kerdil ni...^__^
sebab mula2 tuh ingat dia terlupa lah kn nk jawab
soalan pertama nadia tuh...tapi ada ja di bw kat blog
so xpe biakan ja lagi...so tany kali kedua solan yang sma
tapi still tak jawab jugak....padahal datng nih bw blog nadia
juz tiggl jejak tak de nak ramah mesra apa pun
bukan la nadia nak mintak sngt dia ramah mesra
tapi kan nadia tany soalan sampai 2 kali yang sama
tk kan xpersan kan...ada juagk 2 3 soalan lain nadia tnya
tapi macam xde reson jugak...sebab tu terhasilh entry nih
kenapa dia nak sombong dengan nadia???
ada nadia wat salah ke??? cer cite cer cite aiyakkk
bukan dia ni ja ade lagi sowang dua
yang sama senegri dgn nadia....sombong jugak
sebb diowang nih lawa kot kan..
so tak layan budak montel macam nadia ni T___T
blog pun xfamous mana lah nak pandang kan kan kan
heran lah jugak oarang lua boleh ja baik2 dgn kita
tapi orang senegeri bukan main smbong
tapi ada jugak blogger2 yang bukan dari kedah yang
nadia asa dgn nadia diowang nih macam smbong jugak...
ermmmm yang pasti nadia anak jati dok kedah
xreti nak sombong kalau nampak sombong pun
mybe time tuh tgh hangin ataupun tak kenal lagi heheheheh
masuk bakul angkat sdiri jap hahahhaa ^__^
buat apa nak sombong2 nih bukan dapat apa pun
lagi satu dalam berkawan nih

PERLU KE MEMILIH SAMA ADA DIA NI PELAJARAN TINGGI KE TAK
FAMOUS KE TAK...LAWA KE TAK...PERLU KE??? PERLU EK
MAYBE BAGI SETENGAH ORANG DIA ASA PERLU LAH KAN
UNTUK MENGUPDATEKAN DIRI DIA
TAPI BAGI NADIA TAK PERLU KOT SEMUA TUH...
SEBAB PERSAHABATN YANG IKHLAS TAK KIRALAH
DALAM ALAM MAYA NI KE LUAR KE
MESTILAH DENGAN IKHLAS
BUKAN KERANA
PANGKAT
HARTA
RUPA PARAS
SEBAB NAK BERKAWAN JA PUN KAN....
KALAU DIA TUH KAYA PUN INGAT DIA NAK
WASIATKAN HARTA DIA KAT KITA KEW ^__^ hmmmm
cuma boleh la kalau orang yang jenis riak takbur nih
sebab bila orang cakap ja si polan yang tuh diaa boleh la cakap
"haaaa dia kawan aku la tuh..."
so boleh la membnggakan diri dia kan
buat apa lah semua tuh wat dosa ja kan


ps>>> entry melepaskan rasa hati yang dah lama terpendam......

http://i1010.photobucket.com/albums/af226/greendayfan146/smiley.jpg

14 March 2011

TAHNIAH!!!! KEPADA 3 PESERTA INI !!!

salam semua...arini nadia nk umumkan
3 orang yang bertuah...kerana pictre mereka
dipilih oleh kawan-kawan nadia
so xnak ckap panjang meh usha sapa yang KENA....

KITA MULAKAN DENGAN PEMEMANG TEMPAT
KETIGA DAHULU DINOBATKAN KEPADA...











TEMPAT KEDUA JATUH TERGOLEK
KEPADA......
















DAN TEMPAT PERTAMA DITUJU KHAS
KEPADA.....











SO TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG
SILA BAGI DETAIL KAMU-KAMU UNTUK NADIA KASI DUIT ITU
SAMA ADA NAK TOPPUP KAN ATAU NAK BANK IN YER
KE EMAIL NADIA nad_ia1589@yahoo.com
kalau nak toppup kasi lah no dan apa jenis talian
kalau nak bank in sila bagi nama penuh dan no akaun

SO KALAU CEPAT KASI CEPAT DAPAT!!!

13 March 2011

3 PICTURE PALING HAPPY YANG BERTUAH IALAH.....

salam semua sorry lambat yer for announce
ok hari nih nadia nak kasi tahu 3 picture
paling happy yang bertuah merebut hati
juri iaitu kawan-kawan nadia



cik kuya

dan


cik nana

keputusan 100% oleh mereka berdua
so barulah adilkan sebab diowang tak kenal smua
peserta yang join ^__^
setelah di debat bermatian-matian pening-peningan
maka diowang telah memilih
picture ini di tempat pertama ......
meh kita tengok sapa yang kena






huhuhuhu happy tak picture nih ^__^
ok tahniah pada perserta di dalam pic tersebut .....

hehehehhe joke jew jagan marah2 yer.... ok nak tengok sapa yang menang
boleh tak datang lagi esok sebb arini ahad ramai orang tak beron9 kan
so tunggu esok k
alaaa jagn lah marah nadia esok nadia kasi tahu la k ^__^

SEGALA CACI MAKIAN AMATLAH TIDAK DIHARAPKAN
TERIMA KASIH ^__^

12 March 2011

TOP 9 MUNCUL SAPALAH ITU JENG JENG JENG....

salam semua....upanya memamng susah wat contest nikan
sebab kena memilih..aiyakkk
hmmm setelah nadia menjulinkan mata
maka terhasillah senarai picture di bawah-bawah nih
bagi yang xtersenarai jagn kecik hati yer
nnti bila nadia buat lagi join lagi yer ^__^
ni nasib peserta sebnyak 53 oraang ja
kalau ramai2 lagi mahu pengsan nadia hahaha
okeyh meh tengok sapa yg kena yng bakal dapat
duit duit itu..............
xmampu untuk nadia kasi saguhati sorang satu hehehhe
























tarikh dikeluarkan 12.3 jam 4.56pm ^___^
lawa tak lawa tak lawa tak huhhuh
123456

Tolong Klik Saya :)