Pages

09 December 2013

Menjadi Blogger Masyhur/Terkenal Seperti Hanis Zalikha...

salam...
hari ini saya tertanya-tanya macam mana nak jadi seorang blogger yang hebat
boleh mendapat income dari berblog...
sebab saya tak pandai nak mengarang ayat seperti blogger2 hebat lain
okeyh diulangi tak pandai...kadang-kadang rasa annoyed bila baca ayat sendiri...
apa la nasib .....so entri saya yang dah lama sangat tak update kali nih saya nak share tips >>

Menjadi Blogger Masyhur/Terkenal Seperti Hanis Zalikha...

1. Perihal alamat surat-menyurat.
Alamat belog haruslah sesuatu yang amat senang diingat dan difahamitetapi unik/catchy. Dan anda juga harus senang sebut in order to promote your blog. Kalau boleh guna word typical yang orang tak perlu tanya "Eh macam mana nak eja?". Tak kiralah kalau itu adalah nama panggilan masa kecil atau nama anda di chatroom@15, tetapi kalau ianya menyusahkan untuk dieja dan diingat, IA SANGAT TIDAK SESUAI UNTUK DIJADIKAN ALAMAT BELOG. Contoh:

www.zejendulhotstuffxz.blogspot.com

OKAY CUBA HAFAL SEKARANG. OKAY DAH FAIL. NEXT.



baca 1st tips pun dah rasa semangat dah kan...so saya tak nak copy paste banyak-banyak apa kata anda pergi sendiri baca di blog beliau....

penulisan yang santai dan kelakar memang menunjukkan dia seorang blogger yang hebat...

okeyh saya kagumi diulangi kagum!! ^__^v

3 comments:

Mime MF said...

mohon ajaq untuk dapat earning byk dr nuffnang...haha *ini serious

mamasyafi said...

Saya nak belajar.....hohoho

Jemput komen blog saya

Www.mamasyafi.wordpress.com

Miz Nadia Ismail said...

ben untuk dapat bayk duit kena keja hahahaha.....

mama syafi nadia dah lawat blog tq sudi songgh my blog :D

Tolong Klik Saya :)