Pages

Ads 468x60px

29 May 2010

BELON OH BELON

Harini aku semngat nk g tgk belon udara kat
jubli emas hampa tol harapan sbb jem gila
byangkan aku kena terperngkap dalam jem tu dalm
1 jam stgah tu mang perit la
blh lepas g penang aku asa masa byak tu
tuanku puteri syafinas pun teperangkap jgk lam jem tu
sebnarnya aku xsuka event2 ni
orang ramai tapi macm ne entah aku tgk lam pic mmbe aku
dia pegi nmpak macm bes jgk
keadaan tambah terk sbb ada jualan dari gudang
metrojaya sama less sampai 80% apalagi
semua kerumun kat ctu jgk la
ermmm malan la nasib aku xdan nk tgk belon udara tu
sebab dah gelap nmpak byang2 hitam ja
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ermmm aku cadang ahad ni aku nk g plak
hahahaha aku xtau napa aku semangat sagt nk p
mungkin adew jmpa jodoh kat sana pa...
hahahahhaha
 ermmmmm bernagan tapi of cos bukan sbb tu la
aku mang excited nk g tgk xtau la napa
ermmmmm

17 May 2010

KONVO OH KONVO.....

ermmm arini berakhir penantian KONVO aku
tapi disebalik dia mang gilew lak la kejadian dia
tapi xdew la kemalagan jiwa huhuhuh
ni bukn pasal apa pun tapi pasal aku ni
aku tak tau la napa aku selalu jadi macam ni
suka salah paham macam tu
masa 1st aku kena daftar masuk koej
orang lain pakai baju t n trek
aku pakai baju kurung perempuan melayu terakhir
adoii punya la aku malu masa tu
ni jadi plak nasib xsalah lagi
u know wat?
aku salah paham pasal baju
yang bakal aku kena pakai time konvo

apa yang salah paham nya jeng jeng jengggg huuhuh
aku salah warna baju la
aku buat baju kurung ikut suka hati aku ja
sepatutnya dalam peraturan
BAJU KURUNG DAN TUDUNG (LULUSAN ISLAM)
BERWARNA PUTIH/KRIM(TIDAK JARANG ATAU NIPIS)
serta KASUT BERTUTUP BERWARNA HITAM.
yang aku paham kat cni baju kurung
ikut suka n tudung ja warna krim atau putih  hohohhooho
so lepas raptai aku dgn mak n cousin aku wat explore race la
misi mencari baju kurung berwarna krim or putih
tempat 1st aku g butik BTM kat
ctu bju putih dah jdi kelabu
nsib xbeli bju tu tadi aku nmpk
adew graduan pkai sebijik macam tu
so xdew baju kurung yang aku bekenan kt ctu...
n 2nd aku g star parade lak
kat sana byak butik
satu kedai ke satu kedai aku masuk
xdew jgk, tpi kalau ada pun mahal nk mampus
ada yang 400rm gilew la
aku nk pakai tok esok ja
adew yang 200rm tapi xcantik sgt mahal jgk tu n biasa ja
n punya dah give up aku cari aku ternampak satu baju ni kat lam kedai tu
tapi malangnya kedai tu dikunci n xdew orang jaga
punya la malang masa tu..
dah kuciwa dengan kedai yg tutup tu
aku teruskan pencarian jugak
masuk kedai ni masuk kedai nu
xdak jgk yang sesuai,
dan dengan kuasa ALLAH
aku patah balik ikut jalan jauh tok turun nk pg city plaza..
tiba2 mak aku tgk kedai yang baju aku bekenan tu adew orang
mak aku pon slamba buka pintu n masuk
and kat ctu lah pencarian aku berakhir....
alhamdulillah sagt2...
tapi harga mak ai jgk la
masa tu aku macam nk pitam jgk la sebab untuk esok sahaja
xkan aku nk beli baju harga rm270 mak aku kena kumpul dua minggu
bawu dpat baju tu la jawab dia
tapi tiba2 adik yang keja kat ctu bagitaw ade less
n harga dia aku mampu beli...tapi yang nmpak sgt rezeki aku masa tu
baju tu tinggl 2saiz ja
1 patung pakai
1 dia dok gantung
n yang gantung tu  saiz aku
so pe lagi g msuk fiting room n test
mang ngam la....
so tula orang cakap namanya rezeki
n nk tgk baju bertuah aku turun bawah ckit

lagi ckit



TARAAAAA.......

CANTIK AK HUHUHUHU 
LEC AKU CAKAP TARUH TOK NIKAH HOHOHOHOH
MALANGNYA XDA CALON

14 May 2010

lighthouse

lighthouse oh lighthouse

bnda aku yang buat klakar pun adew 
penh kew owang wat lighthouse mcm aku buat ni
ermmmmm ni projek las my cousin dia mintk tolong aku buatkn
so taraaaaaaa ni hasil dia =_=


11 May 2010

masalah usus,gastrik,luka dalam perut,angin buasir

ini adalah ikhtiar yang boleh dilakukan insyaallah berkesan

 
Bagaimana Haw-Fi bertindak ?
Semasa di dalam perut, Haw-Fi berkembang sehingga 10 kali ganda daripada saiz asal dan bertukar menjadi seperti jeli (agar-agar). Di peringkat ini Sekem Psyllium memainkankan peranan penting. Ia akan memerangkap segala minyak dan lemak yang ada di dalam perut. Disamping itu , ia juga membantu mencuci kotoran di dinding perut dan membantu mempercepatkan penyembuhan luka di dalam perut sekiranya ada.
Hasilnya : membantu merawat penyakit gastrik
Semasa melalui sistem usus (deodenum, usus kecil dan usus besar), Haw-Fi yang telah kembang dan menjadi jeli tadi akan menyental dinding saluran usus dengan membuang lemak, minyak dan kotoran lain yang melekat di dinding usus. Proses ini selain membantu "Villi"(tempat penyerapan zat zat daripada makanan atau ubatan), menjadi lebih bersih dan bertindak lebih berkesan, ia juga akan membantu melicin dan melembutkan saluran usus agar pergerakan peritalsis menjadi lebih kuat. Menguatkan pergerakan peritalsis ini sangat penting kerana pergerakan sisa makanan di dalam saluran usus bergantung kepada pergerakan ini.
Hasilnya :
i - Zat makanan dapat diserap dengan lebih baik.
ii - Memudahkan proses pembuangan air besar.
iii - Ubat yang dimakan menjadi lebih berkesan.
iv - membantu merawat penyakit buasir.
v - membantu merawat penyakit usus dan angin.
vi - membantu menyah toksik dalam usus.
vii - membantu mencegah toksik, gas dan bahan kotoran daripada najis masuk kedalam saluran darah.
viii - membantu membersihkan sistem darah.
ix - membantu menguatkan antibodi dalam darah.
x - membantu melancarkan perjalanan darah.
Peranan Ekstrak Buah Hawthorn dalam Haw-Fi adalah membantu menghadamkan makanan, melembut dan mengembangkan saluran darah, mengurangkan paras kolestrol (30.8%), melancarkan perjalanan darah (37.5%), meningkatkan imuniti badan dengan menguatkan antibodi didalam darah. Ekstrak Buah Hawthorn di peringkat antarabangsa lebih dikenali sebagai bahan herba untuk membantu merawat penyakit jantung, tekanan darah tinggi, lelah, sakit sendi, masaalah penghadaman dan masaalah kulit.

taraaaa oren nyeee o_o


taraaaa oren nyeee o_o

03 May 2010

Aku suka bnda yang kreatif.....

salam 1 malaysia hohohohoho
ermmm aku nk kongsi minat ngan korang semua ni
aku suka benda2 kreatif n cute ni
so secara tak langsung kalo ok aku nk jadikan
4time wat duit
hahahhahahah sapa xnak duit kan kan kan??
bawu2 ni aku da blja buat kad
n unik2...so tercetus la ilham aku tok wat duit melalui dia
agak2 blh tak n macm mana hasil keja aku ok ak?
dalam tulisan aku kali ni aku masukkn unsur2 suspen ckit bia ampa semua
tertnya2 apa la minah ni nk cakap hhuhuuu
SO LAYANNNN......
 cantik siot kan kan kan 
by da way bukn aku buat hohohohoh 
saja buat gimik >,<


 my 1st rose aku blaja bayak kali nak
dapat jadi macam ni susah tol


taraaaaaaaa yang ni la aku nk tunjuk 
my 1st kad pop up
so macam ne ok ak..
ni n kat bawah  time tutup


ni lak time di bangunkan huhuhu





1st kali aku buat macam ni

2nd aku gabung kertas jadi macam ni lak
skali tgk kembang besa macam bunga reflisia lak kan huhuhuuhu

Aku ubah2 las2 aku buat macam ni plak hohohohoh


ermmmmm boleh lega kau hati tengok hasil kerja aku
walaupon xdew la cantik mana
tapi aku puas buat semua tu
so selamat mencuba hohohoho >,<

01 May 2010

aKU taK RaSa APa PA PuN hArI Ni........

hari ini cukup aku 12 tahun huhuhuhu 21 la
ermmm tapi aku tak rasa happy pun
pergaduhan sling terjadi xkira hari n waktu
itulah life aku
aku pening n paham n mals n pikor
thanks kepada kwan2 aku yg msih ingt
hari jadi aku
love u all mmmuuuuuahhh

Tolong Klik Saya :)