Pages

Ads 468x60px

16 December 2010

UNIKL DIPLOMA ANIMATION ADAKAH NADIA PATUT PERGI???????

http://www.kktm.edu.my/pasirmas/images/logo_unikl.jpg

salam semua nadia nak tanya pndangan semua lah kan
nadia dapat offer study dekat UNIKL DIPLOMA ANIMATION
so macam mana yaahhh

KAT SINI NAK TANYA???

  1. apakah peluang kerja
  2. pembelajaran macam mana
  3. ok ke tak program tuh


DAN
pinjaman dari MARA lagi UNTUNG atau PTPTN
sebab my membe SI BIBEN cakap kalau PINJAMAN MARA kalau pointer kita
mencukupi syarat ada kemungkinan pinjaman kita tak payah bayar or dikurangkan
BETUL KE??? macam mana yahh ^___^





ADA SI BAIK HATI NAK TOLONG JAWAB TAK

13 Comment:

Mr Ceym said...

mmg untung pon mara... daripada ptptn mmg confirm kena bayar balk.. bidang animation mmg banyak peluang pekerjaan... malaysia sgt kurang animator profesional.. tapi kena challeng ngan budak one academy.. produk mereka mmg bagus
Blog Ceym dot Net

tiefazatie said...

hye nad..camne nak jwb ek..nad xde mintak uitm ke?lagi murah ifa rasa...btw..skrg klu ck pasal peluang pekerjaan tue xtau la..kne usaha lebih la..mana2 pun sama je kot..bg ifa better amik mara la...kalu ptptn..adeh..kang jd cm ifa..haha..adoi la..kalu xslap mara if dpt kelas pertama xyah byr balik..but now xtau la...isk..nk ckp pun..sbb ifa ipta kan dulu..bkn ipts..btter tnye spe yg stdy unikl la..hihi

nora amila ghazali said...

hoho.... hurmm bidang animation nie luas la... tapi kalau tak minat.. baik jangan ambik... takut snggut tengah jalan... if minat ambik jer.. pasal ptptn n mara... ha lebih baik ambik mara... advantage buat kamu nnti... ptptn nie confirm nak kena byar... kalau mara, pointer baik mybe tak kena byar... or kena bayar setengah jer... pe pe pun ikut kata ati yer...

aqeyLs said...

erm. saye under mara. tp bukan pinjaman la. huhu

but then tell u what, bukan nak ckp tp ptptn mmg riba pn. if pinjam 30 ribu konpem byr lebeyh punyer. so mmg mara better.

erm. yg psl pointer tue mmg ader.kalau x silap above 3 ke 3.5.. huhu.

hope mmbntu k=)

honeyvsbee said...

tak berapa tahu gak nih nadia :)

Mknace said...

:):):)
terbaeekkk!!!

haszuraidah ishak said...

yg pasal animation tu akak takleh nak bantu..tp tang mara boleh, sbb akak dulu under mara..

kalau result nadia bagus, ie dpt 1st class rsnya, takyah bayar..klu 2nd class hny bayar 10% cam akak..

Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

Najwa Sofwani said...

hye, najwa bdk tajaan mara so mmg mara yg mcm nadia ckp td, if ur pointer bagus, byr pun kurang n kalau sgt2 bgus xyah byar lnsg sbb ade org yg najwa kenal mmg die xyah byr pun..si better choose mara laa...

yg psl offer kat unikL tu ctually sume brgntung pada minat nadia..kalau nadia minat animation proceed laa..klau x baik cari yg lain. =)

hope comment najwa ni bleh mmbantu, btw..all da best =))

N@di@ said...

terima kasih semua yang mnjawab yaahh tapai nadia masih berfikir mahu ke berjuang ke swasta ni mak nadia bukan orang sennag nih nak masuk swasta aiyakk apa2 tq all sayang kamu-kamu semua lah :)

nadratul said...

tak berapa nak tau lah nadia . tapi nad rase under MARA lagi okay kut

Sallehudin Said said...

MARA memang untung Nadia ..
Saya pun guna MARA ni ..
Bile pointer 4flat ..
Kompom terus jadi biasiswa ..
tak payah bayar ..
PTPTN ni susah la ..
Kenapa tak mohon guna UPU je ..
Mana tahu dapat ?

MIMIE AIZA said...

nadia meh ni anak mara nak habaq mai.. pinjaman mara memang untung. tiap2 bulan dapat banyak siap buleh simpan utk sambung degree.. make sure pointer kene cantek nanti dapat discount masa byr balik. kalau every sems dekan x payah bayar balik. kehkeh.. macih pak cik MARA.
tapikan mara ni first sems sakit sikit. sebab pinjaman dia mula bagi masuk sems dua. cover dengan sems satu sekali.

pasal animation tu memang elok. sebab unikl antara universiti yang laku la dia punya sijil. tapikan peluang pekerjaan susah sikit sebab malaysia masih baru dalam bidang animation :)

ben said...

nadia2...better pker2 btl...aku nampak byk kebaikan dye dri keburukan..jgn sia2kan peluang yg dtang....:)

Tolong Klik Saya :)