Pages

19 January 2011

MY BFF MINTAK TOLONG NIH SO KAMU-KAMU KENA PALK TOLONG NADIA ^__^

KAWAN NADIA MINTAK TOLONG KAMU-KAMU TOLONG BOLEH ^__^

entry kali ni aku nak minta pendapat dari readers yang sudi baca..
boleh tolong bagi sedikit pendapat atau idea apa yang aktiviti yang sesuai untuk kita lakukan pada minggu akademik..
ini adalah sebahagian daripada aktiviti untuk subject professional communication..
so, kami kena rancang 1 aktiviti yang boleh melibatkan students..
contohnya macam event/booth/carnival or apa2 saja..
idea group aku ialah mengadakan carnival games..
tapi mendapat beberapa komen dan kritikan dari lecturer dan ahli group yang lain...

problem masalah:
event yang dicadangkan xsesuai dengan standard degree level..maybe..:(
apa related event ini dengan subjek yang diambil??:(
kalau nak buat carnival games ramai ke org nak attend??student lebih prefer tidur kat rumah daripada datang campus kalau diorang takde class..:(
any ideas??:(

oke...sekarang macam dah pening nak fikirkan apa yang sesuai untuk buat on academic week..
sesiapa yang ada idea or pengalaman boleh lah kongsikan dengan aku..
trimas...hee

p/s: minta tolong nadia juga untuk promote entry ini...

9 comments:

tiefazatie said...

erm...try jual2 kek chocolate with cute msg card ke?
xpun jual kad handmade..tak kisah nak letak wishe apa pun..

dulu ifa wat cmnie je utk marketing la..
laku je pun..hihi..siap ada tempah kek sebiji2 nie..
maybe sbb sedap kot..haha
kami jual slice by slice je pun..=)

Wanzi said...

kalau buat games tak boleh... baik buat pameran makanan... sebab dah tentu suka makan ataupun gabung sekali pesta makan, game n pameran setiap org...

NOOR FATIN said...

buat la jualan makanan yang best2. :)

missteenastory said...

urmm biase nye student lebih suke pg mne2 event y dorg bole bwk blik sumthin ...

aizat912 said...

profesional communication....
hmm.. idea yg tgh bermain kat kepale skrang nie.. buat cam forum.. pnggil mane2 penceramah / motivator untuk bg ceramah.. forum ni mmg bnyak bncg hal komunikasi..

cik SYANA'S @ I-cha comel said...

to be profesional commucat....

emm..klo nk jual2 tu...
- try jual hot tiket maxis tu...[kan communicat]
- slain tu...lehgak wat stall cam iklan kt hot tiket tu...[ mcm bln jan ni pizza ]
dah dapat 2 keje...kan..

-klo tak pon paling sonang nye cik nadia promote lee open blog...(^_^) - aja cara2 wat blog, hias blog, wat cursor lawa...kan..kan

[sowi leee klo idea tak besh]

Khairil Adlan said...

klu utk prfesional communitcation...baik wat seminar ataupn forum..mnde ni sy pnh wat time bljar dulu....wat la tajuk enhancing interpesonal skill....jmput pnceramah2 motivasai xpn jmput org dlm industri sndri yg arif psl cmnucition ni....klu blh...pnceramah 2 msti la pndai amk hati plajar..xde la ngntok sgt......

NINIEZANE said...

nk gtau, nadia kena tag ye http://niniezane2009.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

Deoxis said...

buat kedai cabutan bertuah amai r yg p.. xpon.. tanya soklan.. sapa ley jawab dapat hadiah.. panggil la toke ular sorang.. gerenti amai yg nakmai.. wat signboard.."mari bergambar dengan miss ulaq.. kamera kami sekali cuci.. sepuluh ringgit lima pic, kamera sendiqi, lima ringgit.. ikut suka.. sampai habis kodak pn xpa: huhuhuhu

Tolong Klik Saya :)