Pages

Ads 468x60px

13 August 2010

Dah 3 rAmAdHaN hArI Ni

Photobucket ermmm sekejap ja dah masuk 3 ramdahan kan
alhamdullillah nadia masih penuhkan puasa Photobucket
nadia nak cita sikit ni suasana rumah nadia time bulan puasa
ermmmm mang macam tongkang pecah
bukan sebab apa sebab mak niaga for bazar ramadhan
yang macam mimpinya lak tahun ni
nadia terlibat penuh dengan mak adoii la
dari tolong dekat rumah sampai la kat bazar
sungguh letih ok..aiiyakk....
disebabkan kejarangan tolong mak niaga
bila bulan puasa ni...macam2 sakit la yang melekat kat badan ni
tambah2 lagi lenguh kaki tangan pingang xyah cakp la
macam nak tercabut pun ada
upanya susah mak cari duit selama ni Photobucket mak...huhuhuh
ermmmm time bulan posa ni teringt time budak2 dulu
selalu nadia kena marah dgn tok (nenek)
sebab suka nagis nak ikut mak g niaga kat bazar
tapi bila time besa baluq(malas) sangat nk niaga...
bulan posa nadia xda yang menarik macam
sesetengah orang...semenjak arwah tok meninggal
kehidupan berpuasa nadia dah
tungang langang....bila masuk teknik bawu asa makan
ramai2 time buka...start darjah 6 kalau xsalah nadia
tiap kali bulan puasa berbuka sowang2
kat rumah...masa time budak2 dulu
petang2 g umah membe dulu
dah dekat nk berbuka bawu balik
hehehehhehe biasa lakan time bengong2 dulu..
pastu dah azan..time tula bawu terhegeh2 nk masak nasi
kalau ikutkan jarang owang ade pengalaman macm ni kan
seday pun adew...bila pk semua orang nagh semeja dengan
family berbuka sama2...tapi nadia pahamsituasi tu
sebab mak cari duit tok kami....
n bila dah masuk kolej berbuka dengan bebudak rumah
tapi biasa la student tibai nasi bungkus jala...n now
dah tolong mak kat bazar ni bawu la
dapat berbuka dengan mak kat umah
sebab madia yang drive sendri keta
so habis awl boleh blik awal
alhamdulillah kuih mak
mang laris...bila pegi ja mang xsempat duduk la
dalam masa sejam dah tinggal suku ja
bayangkan beratus2 ketul kuih mak....
tapi teringat dulu2 masa mak nadia dah g niaga
nadia curik2 makan hahahahha
bila kawan datang gelabah telan hahaahaha MyEm0.Com
tapi tu dulu la k...sekarang dah besa dah pandai pk Photobucket
ermmmm harap2 ramadhan tahun ni memberi
1001 rahmat untuk nadia dah family moga2 aminnnn....Photobucket





0 Comment:

Tolong Klik Saya :)