Pages

23 November 2010

LAS MINIT NAK TANYA ^__^

SALAM SEMUA JAP LAGI NADIA NK G INTERVIEW HAHAHA
PUKUL 6.30 WALAWEHHH CAYALAH KAN PETANG BAWU INTERVIEW
ERMMM TAPI SEBAGAI KERANI JA LAH ^__^
NADIA NAK TANYA NIH APA PERLU BUAT WALAUPUN SYARIKAT TU
BIASA-BIASA JA DAN BOLEH KEW

kalau dalam tawaran letakkan gaji rm100 contohlah
tapi kita nak mintak naikkan dalam
rm300 boleh tak or kena reject terus huhuhuhu
sebab nadia pengalam interview tersangatlah tiada huahuahuahua


SO HARAP BOLEH LAH TOLONG NADIA BAGI TIP
APA YANG PATUTU SEBELUM PUKUL 5.30 p.m JAP LAGI

OWH COMPANY TU NAMA LIGING PILING N CONTRUCTION
BAHAGIAN CONTRUCTION NADIA TAHU LAH CKIT2 TAPI
LIGING PILING TU MACAM MANA YAA ^__^



17 comments:

Diary of Mine said...

sy pun xda pngalaman interview...:P

kiLaLaLa said...

100rm??
erkkk..
selalu kila dgr abah ckp at along..
abah : kalau interbiuwer 2 tanya sanggup x keje OT..cakap je sanggup..
along : OK..

hahaa..
bleh plak wat dialog..
heee..
gud luck nadya...

Siti said...

wah, nak interview ke? tak penah kene interview..err tapi nak jugak komen..hahaha..selambe je pegi minta naik gaji.. kalau nak kasi, kasi. kalau tak, nadia redha jela yek.. hehe, gudluck k? =)

mRa amira said...

waa.mra pun tak pernah pergi interview lagii =( cowii

N@di@ said...

hahahah tq to all sudi jugak bg nadia smngt n wish me luck
to kikilalala
nadia pun snngup wat ot ^__^

Seri Bahasa said...

steady je jangan gugup bila berhadapan dengan mereka. yang penting jawap apa yang ditanya dan jangan terkeluar dari tajuk soalan mereka.

isma said...

first cara duduk kne betul
second tutur bicara kne cantik]
third yakin pada diri

jangan la mintak gaji terus tinggi nanti org tu x nk amik keje lak...

pape pun
good luck

Aefa Aerisya said...

xde pngalaman gak. tp pernah ikut kursus pasal interview. jangan demand dulu. yang penting dptkan dulu kerja tu. pastu nak request apa2 xda masalah. =) all da best nadia..

aibaks said...

uih... intebiu kul 6 petang? wa... gud luck nadia.. pasal gaji tu takyah cakap dulu.. tu hal sensitip.. hehe

p[A]n[A]d[O]L said...

ehmm
nadia kena tny kerani lm kat cna brapa gaji dia or survey brapa gaji kerani..
if gaji kerani dalam 500rm gitu,
nadia leh ltk dlm 700rm..
coz nnt dia akn trunkn gak gaji tue ikut gaji yg dorg dah set,,
hny gtau brapa gaji nadia nak IF dorg tny..

tapi kalo dia x tnya sal gaji, dont mention about it..


apa2pun, gudluck dear..
ganbateeee!!!

fhana hunnae said...

nadd..heheh 1st kaji dulu company tu wtpe..soalan common y nk kje kat sini? ada pengalaman x? then blasah je ckp kita taw wtni n tue..tp makesure btol2 taw la.haha then jwb dgn yakin..attire utk 1st impression tu penting eyh..=)

NeidIyra said...

neidy dtg nk komen gak..
bg neidy..
1st.. pkaian kemas.. jgn t'lampu menjolok mate..ok
2) dtg kene tempat wktu nye..
3) jgn nervous.. buat2 je..
4) prepare dlu sblom gie..
agak2 ape soklan yg akan d tnye..
5) nih yg pnting.. pasal gaji..
jgn pkir kn sngat.. nak mntak naek gaji tuh xyah la..
lame dh keje bru tnye..okey :)
lau x, mmg sah xkn dpt gaji smbil2..hehe
tuh jep.. gud luck yep nadia.. :D

N@di@ said...

wahhh bnyak jugak feedback nadia dapt tima kasih sgt2 so nadia nk siap2 dah nih nak ready apa patt tq sesgt to semua yer sgt hargai n membntu sayang kamu semua ketat2 lah :D

azura samsuddin said...

apa2 pun nadia kena rileks jgn tunjuk sgt neves dpn meke, kalo meke tanye nak gaji bape baru ckp, kalo die tanye 'ade apa2' barulah nadia ckp psl gaji (in case x diskas tdlah)..

neway jgn risau k, mesti ok punyer go3 chaiyok!!

mr.curly said...

tul ckp aibaks tu, gaji hal sensitip..tp kalu ditnye bru bgtau..tp jgn tgi2 sgt..lgpn ni 1st time kann..

Ms and Mr Red Ribbon said...

waaa baru je balik rumah n online... kalau me slalunya minta, let say rm300 pas tu cakap "negotiable" hehe... :)

De'din said...

piling tu mcm cerucuk !
nak buat asas bawah tanah

Tolong Klik Saya :)