Pages

15 October 2010

MASIH HIDUP ATAU MATI??

Sedih dan pilu mengenang peristiwa yang menimpa salah seorang penyokong Kelantan di Stadium Shah Alam Selangor selasa lalu. Malah lebih perit dan pilu apabila membaca luahan salah seorang penyokong Selangor yang berbangga memukul mangsa setengah mati. Apa yang ingin didedahkan ini bukan untuk mengapi-apikan suasana tetapi ingin minta jasa baik kekawan yang menyaksikan kejadian ini membantu pihak sukarela yang ingin membantu kes ini untuk bertindak mengikut undang-undang.
Amat kecewa bercampur geram setiap kali memgimbau kembali peristiwa ini apabila membuka laman web sosial tetapi ini bukan alasan untuk seluruh penyokong Kelantan membalas dendam, dimana ianya akan dilihat lebih memburukkan keadaan dan persepsi masyarakat luar apabila isu keganasan penyokong sering dilaporkan secara berat sebelah.
Kami cuba merungkai kejadian mangsa yang dipukul ini samada masih hidup atau mati kerana salah seorang yang mendapatkan mangsa telah mengemailkannya kepada kami gambar-gambar. Sinopsis kes ini cuba dirungkai dan masih perlukan bantuan dari mereka yang tahu kejadian ini.





Berdasarkan Pengakuan Si Pemukul:









KAMI BERHARAP MEREKA YANG TAHU KEADAAN MANGSA SEKARANG SILA HUBUNGI info@theredwarriors.com.
p/s: ak copy paste terus dr theredwarrior.com memandangkan media tidak berlaku adil, so ak berasa bertangunggjawab selaku ank kelantan mengunakan medium blog ini menyebarkan berita ini wlaupun copy paste....satu lg persoalan yg bermain di pemikiran ak, siapa lelaki ini, adakah dia arwah yang sesak nafa yang berumur 39tahun ( kelihatan mangsa dalam gmbar ni berumur 20an, menyebabkan ak confius, then memikirkan adakah benar khabar angin mengatakan 2 org mati dipukul...so, sblum ape2 hal kita tungu siasatan dibuat)


semua ni nadia copy BULAT2 dari blog GREEN CARPET
DAN bukan sebab my gewe oqe klate k ^___^
and maaf yer ni bukan untuk menyebarkan mana2 pihak
yang bersalah cuma nak tahu kebenran artikel ni jagn ada pihak slah paham
sampai ajak nadia g stdium kalo nk masuk dunia kejam ni
ni blog nadia harap maklum k bukan nadia nk masuk mana2
sebab di media cakap dia sesak nafas n tiada kena mngena dengan pergaduhan
tapi disini cakp dibelasah mana satukah betolnya???
itu persolan bg nadia bg owang selangor jangn terkam nadia k
sebab nadia bukan hentam kowang pon apatah lagi bela kelntan
sebab nadia anak KEDAH ^__^


3 comments:

lan_ax said...

saya nasihatkan better jangan terlalu menyebarkan isu ini.. sy ada pada ketika itu.. x boleh menyalahkan mane2 pihak.. dua2 sama salh.. bagaimane pula cerita 3 penyokong selangor dikejarkan ke ICU? bas2 persatuan bolasepak selangor dikepung dan dihalang penyokong kelantan? mercun yg dibaling pada kanak2 dan wanita penyokong selangor?? pasukan medic bolasepak selangor yg dilempar mercun tepat dibawah tpt duduk mereka sehinggakan ada yg cedera??
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

dak kecik a.k.a iza said...

sampai camtu sekali..memang bahaya klu owg kelantan dtg selngor sbb kt sana mereka kurang disenangi sikit..
anywhere,ader gak kes penyokong selngor jd magsa gak kan..tp xde lah heboh smpai camni..

p/s:kecik yg asl selngor no pon dok taw nk oyak gapo..huhu

N@di@ said...

Tu la selalu bila dah sampai melibatkan kematian bawu nak kecoh bagai..... nadia pon xsokong mana pihak cuma nak tahu kebanran sampai kes mati ni sbb media cakp dia sesak nafas tapi kat cini dia dibelasah sungguh pening...memang kita semua tahu geng kelatn dah terknal dgn perangai pegaduhan diowang ni setiap kali ade pelwanan bola sepak.. harap dijadikan pengajaran untuk semua penyokong mana2 negeri....nadia pun minat bola lama xpegi awwww ^__^

Tolong Klik Saya :)