Pages

28 September 2010

TUTORIAL FOLLOW ICON

ahahahah serius klaka k tittle di atas disebabkan
karangan nadia dulu sllu xpenah A tu jadi lagu tu bak kata oqang kedah ^__^

ok 1st ni nadia nk buat tutorial sebanrnya nadia
bukan pandai mana pon bnyak blaja dari otai-otai blog
terutama skali wan hazel kan wan kan tak caya tnya wan nadia selalu
menyemakkan inbox fbook dia dengan pertanyaan yang bermacam-macam ^__^

ok stop pasal tu ni nadia nk aja cara macam mana
nak gantikan gadget follow dengan icon cumil macam nadia hahahaha
pasan tak gadget follow nadia bear bee kan
ok tutorial ni diminta oleh mis amoi
ok miss amoi baca dengan teliti kalau tak lulus nadia rotan hehehehe
serius tipu ok dah cukup merapu mari blaja yer anak murid
senang ja nk buat dia

Bagi penguna template blogger and layout

Dashboard > Layout/design > Add A Gadget
klik HTML/Javascript.



LEPAS TU PASTEKAN KOD DI BAWAH DALAM
KOTAK HTML/JAVASCRIPT TADI


for copy press ctrl+c serentak k

OK untuk blog id kamu-kamu klik dekat dashboard ats sekali yang dia ada
tulis follow tu kat ctu copy id blog kamu-kamu k dan masukkn lam BLOG ID kat atas ni
untuk gamba lak kamu-kamu pandaila cari yng mna bekenan n masukkn
kat IMAGE LINK k

contoh id nadia>>>http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=2526936990649391222
no ni yng penting kalau copy yg ni nnti owang follow nadia la ^__^

paham tak kalau xpahm tanya yer
sebab nadia dulu masa darjah satu ja cita-cita nak jadi cikgu
sekarang dah x ^__^ sebab masalh ni la
xpandai nak terangkan..bukan xnak kogsi cuma xpandai nak mngajar
harap paham lah yer mis amoi

tHaNkS To RynA TrI AsMaRa
a.K.a
THE PINK GAJAH STORY
dia yang ajarkan nadia buat menda ni ^__^

6 comments:

HoneyVsBee said...

Tak paham cikgu. .hehe. .melawat nadia subuh buta. .

eLLy said...

Salam Nadia,
akak yg otai tak berapa otai nie pun tak berapa pandai bab2 code2 ..
nie kira hang dah pandai dari akak la ni :)


Dah xchange link :D

Gayahspears said...

hahah.. ye nadia..tau da :)

HoneyVsBee said...

Oh. .akak mang tk braney usik html tu. .wawa. .lgpun akak tak pakai pc or laptop. .akak pakai henpon je. .susah sket. .nadia tengok blog akak tak banyak gambar kan. .sbb tu la. .

Uruchimaru @ kf said...

otai2 blog? emm nadia dlm blog teda otai2 iye..hee

haszuraidah ishak said...

nadia..comel la template nih..nadia jumpe kat ne? ade munge2 @ corak2 lain tak?

Tolong Klik Saya :)