Pages

Ads 468x60px

17 March 2011

NAK BAGI FACEBOOK CEPAT TAK??? MEH NAK AJAKAN

salam semua semenjak dua menjak nih
nadia mang tekanan dengan facebook sebab lambat
tapi stelah ade rahsia ini mang laju ok
bak kata bunkface
LAAAJU..BRO ....^___^
so meh kita buat bagi laju..

http://1.bp.blogspot.com/_5SC6JF4-UyE/TPkGKRtz4FI/AAAAAAAAAFg/tilhHlie4Gc/s1600/speed.jpg

MULA-MULA KITA


1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\
2. Buka “hosts” file dan klik pada Notepad

3. Kemudian tambah nombor ni kat bawah sekali:

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

nak copy tekan ctrl+c k ^__^

4. Klik Save. Kalau “Access Denied” Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save, Pastu replace dekat folder C:\Windows\System32\drivers\etc\

MEMANG LAJU NADIA DAH TRY
SUMBER DARI SI CANTIK MANIS
ZATUL FAHIMA

11 Comment:

Mama Gee said...

opssss ada cara ek...nnti nk try...tq

org kata internet lembab lately sbb kesan dr gempa....

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

x boleh pun cik adik manis :)

.izzatul.hazwani. said...

thanks yaww..

memang berguna.haha

N@di@ said...

mama aha nadia pun ade dgr cam tuh tapi lpas buat nih mang laju :D


ibu darwisy::akak apa yg xbolh dear kalau akak nk copy kena tekan ctrl+c k :D

izaatul yaahh memang lajukan hehehe

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

x leh nak save..

aMyErInAiMiE said...

DEAR!! URGENT!!

my fren ckp bende ni dh lame dh kwn die buat pastu few minutes after that, account die kene hack. password ditukarkan pastu trus xle login! xtaula betul ke x tp better elakkan je kn?

td erin share kt blog n fb. pastu now dh delete.takot~~

Mama Likha said...

aah takboleh lah nad :)

access is denied.

Gen Fujita said...

@Mama Gee
Memang ada kaitan dengan gempa. Tips yang dikongsi oleh tuan blog ni ada kaitan dengan konsep proxy, di mana laluan untuk ke website berkenaan di "divert" ke laluan lain yang tak terjejas oleh gempa tersebut, lebih kurang gitulah. Tu yang laju sikit tu. Agaknya kot, belum try lagi. :)

Gen Fujita said...

Sorry for double posts, tapi terjumpa artikel berkenan perkara ni. Check it out, very useful.
Truth about IP 203.106.85.66

Zatul Fahima said...

Hehe...sile2 ^_____^
laju kann :)

shark said...

lajukan keta/moto pkai codeing ni leh ker nad?

Tolong Klik Saya :)