Pages

18 February 2011

AWAS: Teknik terbaru pencuri kereta,lekatkan kertas di cermin

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA''


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

oleh Bomba Selangor pada pada 16hb Februari 2011 pukul 8.31 pagi

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

SUMBER >>>http://bloginfo4uall.blogspot.com/

7 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

macam2 tektik orang nak merompak sekarang.. makin lama makin menakutkan manusia kt dunia ni kan...

ATikah Mustapa said...

bongok betul la pencuri kete ni...asyik ambik barang orang je..beli la sendiri kan??

BisKut ChiPmOrE said...

bahayanya nadia.. kalo cm ni sila abaikan dahulu kertas tersebut

life&enjoy&study said...

bahaya btol la kan..
macam2 cara da nak merompak nieyh..
kne amik langkah berjaga2 nie..

sarah mohamad said...

scary nye . zaman sekarang macam2 taktik kotor diorang buat untuk curi keta . mintak di jauhka .

muslim said...

omg...baru taw taktik ni..mujur btau..pasni akan berhati2..sbb ada juga kertas tampal kat cermin..tapi surat saman yang kena..hehe..thz de info

ummiarissa said...

oh terima kasih di atas info ini....kena check dulu ada kertas ke tidak sebelum masuk kereta...

Tolong Klik Saya :)