Pages

Ads 468x60px

26 February 2011

TERINGIN NAK BELA ARNAB APA PENDAPAT KAMU-KAMU

salam semua ada tgk tadi jom heboh diowang tunjuk arnab
haaaa nadia minta nk bela okeyh...lama dah minat tapi mr huayang
tak kasi eeeeee...macam2 alasan dia...dia kata arnab kalau kita
taruk lam sngkar nnti bontot dia xlawa sbb kena air kencing ida
kalau wat sangkar kat tanah lak...nanti dia lari sebb boleh korek tanah tuh
ermmm betul ek kamu-kamu....nadia mang minat nak bela arnab
tapi tulah dibantutkan oleh mr huayang lak...
dia tuh suka pk jauh ke depan sgt..sampai xdan nak buat lagi
dah dia pk apa2 akan jai lah itulah inilah aiyakkk tekanan tol
tapi kamu-kamu apa pendpat yahh...okeyh ke kalau bela
kelinci ni ada penglaman tak share lah dengan nadia
sharing is caring kan kan kan....

http://images01.olx.com.my/ui/5/93/43/1273841805_93349043_1-Pictures-of--Arnab-Holland-Lop-umur-3-bulan-1273841805.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v703/reddice/arnab1.jpg
nadia nak arnab2 macam nih comel-comel
sumber pak cik google yahh ^__^

7 Comment:

dayah SnoW Heuka said...

eh ok nad... byk kebaikannye.. hadas besar dia leyh buat baja.. hehhe save duit.. pas 2 klo da beranak pinak.. leyh jual anak2 dia.. huhu

dayah dulu ada bela.. da byk sgt2 da.. las2 bg kat org ngeh3x :))

Jiji-Fify said...

pernah je bela arnab masa dolu2. tapi tak tahan bau dia. busyukkkk.. :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

hakeem kira said...

bela la . tapi kena jaga elok2 la . bersihkan selalu cage dia

Yan said...

betul la tuh..
akak dulu penah bela arnab.. ermm 2 kali kot.. sekali tu mak belikan.. sekali lg tu adik beli..
arnab yg pertama sepasang.. tak bela lame.. mak ayah akak antar mane tah.. takleh simpan binatang sebab derang nak p haji time tu..
arnab kali kedua sepasang gak.. kalini macam2 hal.. lari umah sebelah la.. seb org sebelah nak pulangkan..
dia korek tanah.. merayap tak kemana2.. ayah akak buat sangkar.. tp dia boleh keluar gak.. gigi dia tajam wo.. klu kene gigit sakit woo.. sempat beranak sekali.. akak tak tau.. tengok2 upenye dia beranak dlm tanah.. tp semua tak dpt idup lame.. sbb kami dah terpegang time nak kuarkan dia dr tanah tu.. kami takut terkambus ujan..
pastu kali kedua dia bunting lg.. tp mati sebelum sempat beranak.. dah tuapun time tu.. shian.. uwaaa sedeyyy..
ms kecik comel la.. dah besar gabak.. tak comey dah..
taik dia busuk amat dik.. klu terkena kat badan dia.. bacin payah nak ilang.. wlupun akak sering mandikan.. akak mmg rajin mandikan arnab & kucing akak..

ishh panjang lak syarahan akak heheh

zaty luvlianncezzz said...

dear arnab mmg sgt comei..so silalah bela.wakakaka

t i join contest tue

jengok cni ye(^____^)
zaty luvlianncezzz

sarah mohamad said...

amboi . sihatnya arnab tuu :)

Nadia said...

cutenya..saya pn baru je start bela ngn sekor dulu..tp mahal gak kos dia ..hehe

Tolong Klik Saya :)